Utilities voor bierbrouwerijen en overige industrieën
Utilities voorzien de processen binnen een bierbrouwerij van de benodigde energiestromen, zoals stoom, heetwater, koeling en perslucht. Ook het hergebruiken van CO2 die vrijkomt bij het fermentatieproces is een onderdeel van de utilities.
Met een passie voor techniek (en bier!) werkt Ruud al meer dan 5 jaar als een Sr. Utilities Specialist naar een optimale en veilige inzet van de utilities in brouwerijen wereldwijd.
Een aantal belangrijke aspecten hierbij zijn:
- Conceptuele keuzes maken, bijvoorbeeld:
- gebruiken we stoom of heet water?
- ammoniak koeling met 1 of 2 temperatuur nivo’s?
- Ontwerpcapaciteiten bepalen, bijvoorbeeld:
- hoeveel koeling is er nodig voor het brouwproces en voor de bottelarij?
- werken we met een stratificatietank?
- er moet onder alle bedrijfscondities voldoende capaciteit beschikbaar zijn, maar te veel capaciteit dient te worden vermeden
- Inzet van duurzame energie nadat we eerst naar energiebesparing hebben gekeken (denk aan een warmtepomp voor de inzet van restwarmte)
- Integration Engineering: voor een optimale inzet van de utilities dient er een (multidisciplinaire!) afstemming te zijn tussen opwekking-distributie-verbruikers
Ondersteuning die Sniekers Ingenieursbureau kan leveren:
- Consultancy
- Project management
- Engineering
- Tendering
- Uitvoeringsbegeleiding
- Energiebesparingsonderzoeken
Expertise voor utilities omvat het complete traject van haalbaarheidsonderzoek, ontwerp, commissioning, oplevering en nazorg voor de volgende disciplines:
- Ammoniak koelsystemen inclusief compressoren, afscheiders, verdampingscondensors, receivers etc.;
- Glycol distributiesystemen inclusief regeling en pompen;
- Stoom- en condensaatsystemen, ketels, ontgassers, etc;
- Persluchtsystemen inclusief drogers en tank;
- CO2 recovery systemen inclusief ballon, gaswasser, compressoren, filter/droger systemen, stripper, tanks, verdampers etc.;